torsdag 11 oktober 2018

Rökförbud

Nu är i och för sig eldningsförbuden hävda. Men när det var som värst med torkan här i skåne var vi iväg på allsång i en park. Vad är det första jag ser? 

Jo fyra medelålderskvinnor stå och röka. De tyckte nog de hade varit smarta som gått från folksamlingen för inte störa med sin rök. Vilket i sig var bra. Om de INTE stått precis på den snustorra gräsmattan.

Om det nu är förbud mot att elda i offentliga miljöer och till och med på egen tomt, då kanske ett rökförbud skulle ingå i detta. För det är ofta många (inte alla) rökare slänger sina fimpar till höger och vänster och i många fall är de inte släckta och vad händer om en sådan fimp hamnar i snustorrt gräs? GRÄSBRAND!

Det är så många som blir drabbade av en gräsband inte bara vi människor, utan även djur och natur. Ett beroende kan aldrig och får aldrig bli viktigare än andra människor, djur eller natur.

Tycker du som jag? Eller inte som jag, motivera gärna varför?
 
 

7 kommentarer:

znogge sa...

Självklart var osläckta cigarettfimpar en direkt brandrisk i somras. Med tanke på torkan så undrar man hur kvinnorna i fråga tänkte...

Henrik Olsson - Föreläsningar sa...

Ja, nog får man åtminstone släcka sin fimp ordentligt!

Marie sa...

Tycker som du! Min mamma är tyvärr rökare, men har alltid en flaska vatten i sin väska så hon ska hela tiden hålla på att blöta ner den glödande askan som hon tar bort från "fimpen". För fimpen är hon ju sen duktig och stoppar i ett tomt paket och kastar hemma i sopen sen. Men och andra sidan så tog värmen hårt på henne denna sommar så hon höll sig mest hemma, där hon kunde röka "säkert" på sin balkong.

Veiken sa...

Jag håller med dig till 100% eld är eld och gnistor är gnistor! Du skulle hällt en spann vatten över dom!!! Sorry, kunde inte låta bli! :)

Annie sa...

Håller med dig helt!
Jag är ju definitivt Inte nån rökare heller, så är inget fan av rökning direkt ;)
Bra skrivet tycker jag :)

Kram<3

Fröken Rödlök sa...

Det håller jag med om. Var flera gånger jag tänkte samma sak i somras.

Lillan Kind sa...

Jag håller med dig! Det är otroligt många som kastar fimpar omkring sig, och de kan självklart orsaka bränder. Men så får jag väl erkänna att jag inte har något till övers för nedskräpningen heller. Det ser riktigt äckligt och otrevligt ut med en massa fimpar på marken.